torstai 21. helmikuuta 2013

Glukoosipastilleja ja proteiinipatukoita

Otin tänään ensimmäistä kertaa töihin eväsleivän mukaan. Tiedättehän, sellaisen valmiin kolmioleivän kaupasta, jossa on ihan tajuttomasti majoneesi sun muuta.
Tauollani sitten söin sitä leipää siinä ihan tyytyväisenä kunnes luin paketin kyljessä olevan ravintoselosteen, josta siis näkee esim. kalorit. Suorastaan säikähdin kun huomasin että ostamassani leipä parissa oli melkein 500 kaloria!! Se on enemmän mitä söin eilen ja edellis päivänä yhteensä!
Toinen leipä lensi koskemattomana roskiin ja sen yksilön jonka olin ehtinyt napostella lensi puolestaan taukotilan vessaan, siinä ilkeämmässä muodossa.


Tajusin etten ole hetkeen postannut mitään anoreksia vinkkejä, joten päätin sitten niitäkin jakaa teidän iloksenne.

Nämä ovat ihan omia kikkojani, joita olen oppinut tavalla tai toisella.

Henkilökohtainen suosikkini ovat glukoosipastillit. Varsinainen tarkoitus näillä glukoosipastilleilla on urheilusuorituksen yhteydessä pitää suorituskykyä yllä kovassa rasituksessa. Pastillien ideana on pitää verensokeri korkealla. Näin ollen ne siis siirtävät nälän tunnetta. Jo yksi pastilli auttaa kun alkaa heikottaa. Glukoosipastilleja saa ihan tavallisista ruokakaupoista samalta hyllyltä josta löytyy proteiinipatukat ja muut laihdutus tuotteet.

Proteiinipatukat ovatkin sitten toinen suosikkini. Ne ovat tarpeen silloin kun tekee mieli jotain pureskeltavaa tai jotain makeaa, esim suklaata. Patukoita saa monen eri makuisena ja kokoisena. Isoimmissakin patukoissa kalorimäärä on alle 200 kaloria, ja nekin ovat usein niin tujua tavaraa että jo puolikas patukka riittää pitämään nälän poissa pitkään.

Kaloreita laskiessa hyvä kikka on ns. "tuplaaminen" eli aina kun lasket ruoan kaloreita, tuplaa saamasi luku, niin ei tee mieli syödä niin paljon. Esim. jos annos sisältää 300 kaloria -> tuplaa, jolloin luku on 600 kaloria. Ei kuullosta enää niin houkuttelevalta, eihän?


^ Tässä kuvassa on myös hyvä kikka. Eli kuntoile aina kun voit. Hypi paikallasi, kävele ympäriinsä kun puhut puhelimessa, tee askelkyykkyjä. Ole koko ajan liikkeessä!

Yksi hyvä vinkki, joka kannattaa silloin kun energia ei riitä jatkuvaan hyppimiseen ja liikkumiseen. Seiso istumisen sijaan. Seisoessasi kulutat tunnissa 40 kaloria enemmän kuin istuessa.
Ja kun istut, istu hyvässä ryhdissä. Tiesitkö muuten että istuessakin voi treenata? Kun istut hyvässä ryhdissä, voit samalla jännittää vatsalihaksia, ja rentouttaa niitä taas. Huomaamaton tapa, joka ei vaadi paljon vaivaa. Onnistuu vaikka ruokapöydässä vanhempien silmien alla.



Ensi viikolla on edessä varsinainen tulikoe; menen taas käymään vanhempieni luona. Plussat: pääsen vihdoin punnitsemaan painoni ja näen olenko edistynyt yhtään. Miinukset: Vanhemmat katsovat että varmasti syön, ja mitä syön.

Toivon että olisin pudottanut ainakin pari kiloa, mutta niinhän minä tunnun aina sanovan, eikä mitään edistystä missään, joten en elättele turhia toiveita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti